Regenerarea Celulară a Organismului Uman
Regenerarea celulară a corpului uman devine posibilă în măsura în care înlăturăm blocajele interioare cauzate de traumatismele produse la nivel psihic (minte) și somatic (corp). De îndată ce acești factori perturbatori sunt eliminați printr-un proces de detoxifiere, regenerarea își poate relua cursul firesc conferind sănătate, vigoare și longevitate.
Regenerare prin repaus, rugăciune și post
Regenerarea celulară decurge din unirea combinată a trei instituții fundamentale: repausul (contemplarea), rugăciunea și postul. Acestea conferă o vindecare durabilă, fiindcă derivă din fructele pomului vieții.
Relația dintre Percepție și Sănătate
Percepția corectă asupra realității conduce la promovarea stării de sănătate de-a lungul întregii vieți. Este imposibil să dispui de o sănătate autentică, dacă nu vei avea o imagine clară a ceea ce se întâmplă în jurul tău și deopotrivă, în tine. Pe de o parte, discutăm despre o bună reprezentare a lumii în propria noastră imaginație. Pe de altă parte, ne referim la imaginea corectă pe care trebuie să o avem asupra universului interior al corpului și minții noastre. Dacă aceste două orizonturi sunt bine zugrăvite în fața conștiinței noastre, atunci avem premisele unei sănătăți autentice.
Repausul Minții și Relaxarea Corpului
Repausul minții conferă claritate viziunii. Relaxarea corpului ne ajută să acționăm corect în lumea înconjurătoare. Ambele constituie factori determinanți ai regenerării interioare. Dedicând intervale de timp pentru conștientizarea prezentului, vom învăța lecții valoroase pentru ce înseamnă arta de a trăi.
Sigiliul Autenticității unui Lider
Dorința de a conduce reprezintă un impuls aflat în interiorul ființei umane, care bine călăuzit, va aduce roade benefice pentru toți. Dimpotrivă, această tendință, dacă nu este educată să se dezvolte în direcția corectă, adică a cooperării și unirii cu ceilalți, se va dovedi un blestem aducător de distrugere. Modelul suprem al conducătorului ni-L oferă Mesia, care ne-a oferit un exemplu demn de urmat de fiecare om. Depinde numai de noi să Îl urmăm!
Sindromul Stresului Post-Traumatic
Sindromul stresului post-traumatic reprezintă o afecțiune comună, dar insuficient examinată. De fapt, diagnosticarea cu acest sindrom se realizează destul de rar, neavând cadre medicale pregătite pentru a trata astfel de afecțiuni. În esență, orice traumatism, minor sau major, lasă urme, adică sechele, de natură psihică și somatică. Ulterior, după ce evenimentul traumatizant a trecut, aceste urme ale abuzului vor tinde să se permanentizeze, evoluând cronic, dacă nu se ajunge la o integrare cognitivă și emoțională a respectivului eveniment.
Sindromul Traumei Cauzate de Exercițiul Religios
Exercițiul religios poate fi traumatizant la modul extrem, dacă nu este însoțit de o viziune umanistă și universalistă, care să îl contrabalanseze. Evoluând către formalism, misticism și dominarea minții, religia tinde să distrugă personalitatea umană, lăsând în urmă un peisaj descurajator asupra noțiunii de spiritualitate. Recuperarea în urma unei experiențe religioase necorespunzătoare, presupune un efort atent de reconstrucție a personalității și de reconectare la viață, fiind însă dificil să mai fie restaurată pe deplină imaginea iubitoare și binevoitoare a lui Dumnezeu. Dar cu o îndrumare adecvată, traumele provocate de exercițiul religios distructiv vor putea fi compensate.