Acasa > Semne > Reprezentarea >  




Volum: Trepte Pe Calea Credinței         Ediția 47 / 18 decembrie 2021        Tot Volumul

A-L Reprezenta pe Iisus Hristos înaintea Întregii Lumi
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am văzut bazele credinței și experienței unui apostol și acum să trecem la ceea ce îl definește, adică prezentarea lui Iisus Hristos: 
  
„Iisus Hristos a venit în ținuturile Cezareii lui Filip și a întrebat pe ucenicii Săi: 
  
— Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul omului? 
  
Ei au răspuns: 
  
— Unii zic că ești Ioan Botezătorul, alții: Ilie și alții: Ieremia sau unul din profeți. 
  
— Dar voi, le-a zis El, cine ziceți că sunt? 
  
Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: 
  
— Tu ești Hristos, Fiul Dumnezeului Nemuritor! 
  
Iisus Hristos a luat din nou cuvântul și i-a zis: 
  
— Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona, fiindcă nu carnea și sângele ți-a revelat lucrul acesta, ci Tatăl Meu din cer!” — Matei 16.13 
  
Ne-am hrănit cu „trupul și sângele Domnului” și am trăit experiența de a fi martori prin intermediul Bibliei, văzând „schimbarea la față”, ce ar mai urma? 
  
Vom deschide acum un mare capitol al experienței unui mesager al Domnului, cel al prezentării. În esență, expunerea credinței se referă la exprimarea convingerii că Iisus din Nazaret este Mesia, Fiul Dumnezeului Nemuritor, trimis în lume pentru salvarea noastră. Deși acest lucru pare simplu, totuși, el presupune o experiență interioară ce nu se dobândește ușor. 
  
În ce sens „nu este simplu”? În fond, faptul că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu reprezintă un lucru des repetat în multe ocazii, încât aproape orice persoană poate să afirme, măcar din ceea ce a auzit, identitatea lui Iisus Hristos! 
  
Dacă vom vorbi doar despre o prezentare formală, într-adevăr, este deja un lucru îndeobște acceptat faptul că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, dar fără a mai avea acea semnificație a revelației pe care au trăit-o apostolii. Cu toate acestea, doar o astfel de prezentare nu va conduce pe nimeni la salvare, ca să nu mai vorbim de vindecarea corpului și minții. Vorbim doar despre acceptarea unei realități, ce sub o anumită formă a devenit evidentă. Mă gândesc cum spunea apostolul Iacob, despre convingerea îngerilor răi că Dumnezeu există: „și demonii cred, dar se îngrozesc!” Trebuie să existe mai mult decât o prezentare formală și o acceptare la nivel mental a unui lucru ce pare evident. 
  
Așadar, a-L prezenta pe Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu presupune ceva mai mult! Care ar fi acel lucru? 
  
Acel „singur lucru” care lipsește unei prezentări teoretice se referă la cel exprimat prin cuvintele: 
  
„Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona fiindcă nu carnea și sângele ți-au revelat lucrul acesta, ci Tatăl Meu din cer!” 
  
Prin urmare, există o revelație a „trupului și sângelui”, care conduce la o prezentare formală și un alt gen de revelație, realizată de Dumnezeu prin Duhul Sfânt, care oferă adevărata prezentare a lui Iisus Hristos. 
  
Vorbim despre o prezentare formală și despre alta adevărată. Care este diferența dintre cele două? 
  
Deși ambele prezentări par să exprime același lucru, diferența este de la cer la pământ. Mai precis, o prezentare formală va consta într-o argumentație bazată pe ce spune o persoană sau alta, pe impresii personale ridicate la nivel de normă sau uneori chiar pe un studiu scolastic amănunțit, dar lipsit de o trăire interioară autentică. Este ca și cum ai vorbi despre un lucru ce îți rămâne exterior sau despre o realitate pe care o privești de la distanță și îți dai cu părerea. În cazul prezentării adevărate, bazată pe revelația lui Dumnezeu (teofanie), vom vorbi despre o întrepătrundere a ceea ce spui cu ceea ce ești și cu adâncul ființei tale. Un creștin autentic trăiește realitatea prezenței lui Dumnezeu în viața sa în fiecare clipă și prezentarea lui se bazează pe o învățătură asimilată în experiența zilnică. 
  
Pentru a fi mai clar acest concept, în ce sens prezentarea autentică se manifestă în viața unui creștin? 
  
Prezentarea lui Iisus Hristos nu se leagă doar de idei și învățături teoretice, ci se întrepătrunde cu o convingere adânc marcată prin revelația intervenției divine în experiența fiecărei clipe. Astfel, exprimarea credinței devine un act spontan, izvorând din tot ceea ce faci și din tot ceea ce ești. Practic, un creștin adevărat îl va prezenta pe Iisus Hristos prin fiecare gest, faptă sau gând indiferent de împrejurare. Caracterul de excepție al Salvatorului se va descoperi în toate amănuntele vieții până la o asimilare deplină a modelului divin. 
  
Nu se leagă ideea prezentării corecte a lui Iisus Hristos cu tot ce am vorbit mai devreme? 
  
Bineînțeles că toate concepte amintite depind una de alta. Iertarea păcatelor, experiența transformării interioare prin harul lui Dumnezeu și revelația slavei lui Dumnezeu prin intermediul Bibliei sunt pilonii pe care se sprijină adevărata experiență creștină, care definesc pe un adevărat mesager al Domnului. 
  
Așadar, reprezentarea lui Iisus Hristos este expresia cea mai înaltă a experienței creștine bazate pe iertarea, transformarea și revelația pe care ne-o oferă Dumnezeu? 
  
Cu certitudine, aceasta este ecuația corectă pentru a deveni un apostol, în sensul transmiterii mesajului lui Iisus Hristos acestei lumi. Astfel, pentru a deveni un mesager al Domnului și cred că orice creștin autentic dorește acest lucru, este necesar să trecem pe la Golgota, adică să experimentăm iertarea prin credința în jertfa lui Iisus Hristos și să intrăm în Templul ceresc prin intermediul Marelui Mijlocitor pentru a primi transformarea interioară a Duhului Sfânt. După aceea este necesar să mergem pe muntele „transfigurării”, unde să Îl vedem pe Iisus Hristos gata să revină ca Domn al acestei lumi, să dobândim prin Spiritul Profetic înțelegerea evenimentelor finale și în final să coborâm în valea lumii prezente pentru a-l predica pe Iisus Hristos înaintea oricărui om, astfel încât istoria păcatului să se sfârșească pe pământ. 
  
În concluzie, un apostol este o persoană care a trecut prin toate aceste locuri și a fost transformat prin harul lui Dumnezeu? 
  
Așa este! Un apostol, un mesager al lui Dumnezeu, a trecut prin toate aceste experiențe care l-au pregătit să devină o stâncă a adevărului, în felul în care Petru, Pavel și toți ceilalți apostoli, au fost înzestrați cu acea capacitate de a transmite convingător și transformator Evanghelia lui Iisus Hristos. Standardul nu s-a schimbat și procesul a rămas același. Dar mai există persoane care doresc să fie instruite pentru o astfel de lucrare? Chemarea este că un astfel de mesager ai putea fi chiar tu. Vei primi sau nu să-L urmezi pe Iisus Hristos ca apostol al Său? Răspunsul, și alegerea, îți aparține! 
  
Referinţă Bibliografică:
A-L Reprezenta pe Iisus Hristos înaintea Întregii Lumi / Trepte Pe Calea Credinței : Jurnal de Rugăciune și Studiu, Ediţia 47, Anul XI, 18 decembrie 2021.

Datele volumului: Copyright © 2021 Trepte Pe Calea Credinței : Toate Drepturile Rezervate. Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.
Dacă doreşti să ne contactezi, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail bible-study.xyz@hotmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE
Jurnal de Studiu și Rugăciune reprezintă rodul unei viziuni speciale privind oferirea unor articole care să îndrume pe cei care-L caută pe Dumnezeu către întâlnirea cu Hristos ce se va întâmpla în curând.

E-mail: nicolae.florescu.sires@gmail.com

Consultaţi Catalogul volumelor pentru o listă completă a volumelor publicate.


 
PAGINI
DIN
SCRIERE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!